Runokoukkuja helmikuun toisessa Tarinakoukussa

Helmikuu on tuonut mukanaan flunssa-aallon ja tiistain Tarinakoukussa sairastelut verottivat esiintyjäkuntaa. Sairasvuoteella oli sekä osa koukuttelijoista että Kaupunkiverstaan esittelijä ja toinen runovinkkareistamme. Mutta silti neulepuikkojen rauhoittavan kilkkeen ja rupattelun rytmittämä käsityöilta saatiin jälleen vietettyä teen jakeluongelmista huolimatta 🙂 Jälleen oli mukana myös uusia kävijöitä ja vielä mahtuu lisääkin matkaan mukaan, tervetuloa!

 

Tämän kerran kirjakorissa esillä oli paperiaskarteluun ja erilaisiin kankaanpainantatekniikoihin liittyviä teoksia. Mukana oli nyt ensimmäistä kertaa myös valikoima käsityölehtiä. Jos sinulla on toiveita kirjakorien aiheiksi, välitäthän toiveesi edelleen. Kaunokirjallisuudessa keskityimme teeman mukaisesti runokirjoihin. Muistathan painetun aineiston lisäksi, että runoja löytyy myös äänikirjoina. Tämän linkin kautta voit selata CD-muodossa HelMet-hausta löytyviä runoteoksia. Ja lisävinkkinä myös, että mikäli sinulla tai lähipiirissäsi on lukemisesteitä, Tikkurilassa voit rekisteröityä Celian Vera asiakkaaksi äänikirjojen osalta Kirjasto kaikille –projektin myötä.

 

Kaupunkiverstaan esittelyä ei siis vielä tiistaina kuultu, mutta yritetään löytää heidän esitykselleen tilaa vielä kevään kokoontumiskerroille. Sillä aikaa Helsingin Kaupunkiverstaan ja HelMet alueen muiden pajojen toimintamahdollisuuksia voi käydä tutkailemassa palvelusivuston Pajat ja verstaat -osuudessa.

 

Myös iltamme runovinkkareista toinen oli sairastunut, mutta onneksemme Ritva Niemi-Ronkainen ihastutti kerholaisia esittelemällä omia lempirunoilijoitaan ja lukemalla ääneen. Kiitoksia Ritvalle ja Tikkurilan seurakunnan runopiirille vinkkaustuokiosta! Jos runopiirin toiminta kiinnostaa voit mennä mukaan seuraavaan kokoontumiseen tiistaina 3.3. klo 18.00 Tikkurilan kirjaston 2. kerroksen Voimala ryhmätyötilaan.

 

Ritvan suosikkirunoilijoiden ja runokirjojen listan löydät viestin lopusta. Sieltä vain bongaamaan omia suosikkeja ja kokeilemaan uusia runoilijatuttavuuksia!

 

Suomalaisia klassikoita:

 • EINO LEINO: Sulle laulan, neiti kesäheinä (Valikoima runoja) Toim. Salme Saure
 • EINO LEINO: Helkavirsiä( ks. erityisesti runo Marjatan Poika)
 • EINO LEINO: Rakkauden lauluja. Valikoima runoja Leinon tuotannosta. Toimittanut Hannu Mäkelä
 • V.A.KOSKENNIEMI: Kootut runot (syvällisiä runoja, kauniita luontokuvauksia)
 • LASSI NUMMI: Matkalla niityn yli
 • AALE TYNNI: Kootut runot 1938-1987

Maailmalta:

 • GUNNUS EMRE:(k. 1321) Hullu sydän.( Suomennos ja jälkisanat Suna-Marija Ender)
 • MAAILMAN RUNOSYDÄN: Antologia, jonka ovat koonneet Hannu Tarmio ja Janne Tarmio

Suomalaista uudempaa runoutta:

 • JUICE LESKINEN: Valitut runot 1975-2007, koonnut Satu Koskimies
 • BO CARPELAN: Piha v.1979 (lapsuuden kuvauksia Helsingistä)
 • VEIKKO HAAKANA: Katson kauemmaksi
 • IRJA ASKOLA, ANJA PORIO: Lasinen lapsi 2002
 • MÄRTA TIKKANEN: Vuosisadan rakkaustarina
 • KIRSI KUNNAS: Tiitiäisen satupuu WSOY
 • KIRSI KUNNAS: Kaunis hallayö WSOY
 • SAIMA HARMAJA: Läheisyys KARISTO
 • SAIMA HARMAJA: Aamusateen maa KIRJAPAJA
 • MIRJA PIRHONEN: Kaneli, neilikka, kardemumma HAKAPAINO Oy
 • MIRJA PIRHONEN: Kettuja ja enkeleitä KESUURA Oy

 

Tarinakoukussa tapahtunutta
Tarinakoukussa tapahtunutta

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *