Huhtikuun lukupiirissä ”Kuvanveistäjän elämä”

Tikkurilan kirjaston huhtikuun lukupiirissä 12.4.2018 Anneli esittelee on Anne Delbéen kirjoittaman teoksen Camille Claudel : kuvanveistäjän elämä ((Une femme, WSOY 1996, Sulamit Hirvas).

Ranskalainen perhetyttö, 17-vuotias Camille, saapuu 1880-luvulla Pariisiin opiskelemaan kuvanveistäjäksi. Hän pääsee suuren Auguste Rodinin oppilaaksi ja vähitellen hänestä tulee Rodinin rakastajatar. Kahden taiteilijan yhteiselämä hyödyttää molempia sekä taiteen teossa, että rakkaudessa, mutta lopulta ristiriidat kärjistyvät ja Claudel jättää Rodinin. Yksin jäädessään Claudel joutuu kohtaamaan kaikki ne vaikeudet, jotka naistaiteilijoiden osaksi tulivat 1900-luvun alun Pariisissa.

Lämpimästi tervetuloa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *