Lukupiirin vieraana 13.12. Jorma Luoma


Vantaan kirjoittajien puheenjohtajana toimivan Jorma Luoman ura kirjailijana on kestänyt jo 20 vuotta. Tuona aikana häneltä on ilmestynyt runoja, proosaa ja tietokirjoja. Viimeisin teos ja joulukuun lukupiirikirja, Mielen ja ruumiin camino: pyhiinvaellus Santiago de Compostelaan on kertomus kirjailijan ja hänen vaimonsa kolmesta pyhiinvaellusmatkasta Santiago de Compostelaan.

Kirjailijan omin sanoin:

”Tarina etenee polveillen eri vaellusten kesken ja ajatelmat tulevat kuin ajatukset sattumanvaraisesti. Ajatukset, joita emme hallitse, ryntäävät jonkin tapahtuman, hajun tai muun ärsykkeen ajamana tietoisuuteemme. Ne voivat olla miltä elämän osa-alueelta tahansa. Annan niiden valua tähän paperille aina, kun siltä tuntuu tätä kirjoittaessani. Jotkin ajatelmat ovat muistoja ennen vaellusta edeltäneeltä ajalta, kun taas toiset tulevat tähän päivään saakka.

Vaikka minulla ei silloin ollut kuvaa siitä, millaista täällä todellisuudessa oli, niin mielikuvissamme vaelsimme yli vuorien ja halki niittyjen. Näimme kaiken vaaleanpunaisena unena, kauniita kukkia ja mahtavia maisemia. Se oli matka vailla vaikeuksia, unelma kuolevalle tytölle. Koko matkan oli tuntunut siltä, että Anniina oli mukanamme. Sinun taivaallinen vaellus oli vain vaivattomampaa. Sinun henkesi liitää vapaana yli vuorien.”

Joulukuun lukupiirin yhteydessä on myös Jorma Luoman uusimman runoteoksen Caminolla julkistamistilaisuus.

Kokoonnumme Aikuistenosaston Voimala-ryhmätyötilassa klo 18.

Lämpimästi tervetuloa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *