Stylesin tapausta puntaroitiin 10.2.2016 Murharyhmässä

Olipas todella pirtsakkaa keskustelua tällä kerralla. Agatha Christiesta riitti juttua  – sekä kirjasta että elämästä. Mielipiteet kirjasta jakautuivat: periaatteessa tätä Dame Agathan ensimmäistä kirjaa pidettiin perushyvänä, mutta toisaalta vähän tylsänä. Joku kaipasi enemmän vauhtia, toinen tykkäsi peribrittiläisestä meiningistä ja kolmannesta oli ihanaa, koska kirjassa ei ollut silmitöntä väkivaltaa. Keskustelua herätti myös Hercule Poirot´n kommentit ystävälleen Hastingsille. Poirot´n sanomiset tulkittiin ilkeän piikikkäiksi. Osa ryhmäläisistä olisi jättänyt kunnioitetun mestarietsivän omaan arvoonsa ja etsiskelemään murhaajaa ihan keskenään, jos Poirot olisi ollut heidän ystävänsä. Mielenkiintoista, eikö totta? Toisetkin kirjan henkilöt saivat hiukan ”huutia”. Henkilöt todettiin ”ohuiksi” ja persoonattomiksi, mutta Christieta enemmän lukeneet totesivat vakiohahmojen kehittyvän tulevien kirjojen myötä. Lopputulemana oli (ainakin tämän kirjan perusteella), että Dame Agatha on kirjoittanut paljon parempiakin kirjoja ja että tämän pieniin harmaisiin aivosoluihin uskovan etsivän seikkailuja seurataan mieluummin televisiosta.

kun_suljen_silmäniMaaliskuun kirjaksi luemme ”Kun suljen silmäni”, kirjoittanut S.J.Watson. Tällä kertaa tarjolla on psykologista jännitystä ja klaustrofobisia fiiliksiä… Huom. samalla kun haet ”omat silmäsi” niin nappaapa samalla matkaan Marja-Sisko Aallon teos ”Murha tuomiokapitulissa”. Rva Ryhmänvetäjä sekoili luettavien kirjatilausten kanssa kanssa (syvä huokaus), joten päätimme sitten samalla vaivalla valita kaksi. Marja-Siskon teoksesta puhutaan sitten huhtikuussa.

Tap(a)amme taas 9.3.2016 klo 17.30 – 19.00 Hakunilan kirjaston monitoimitilassa. Tervetuloa uudet sekä vanhat dekkaristit!

 

Lisätiedot:

Laura Aaltonen
09 83930805
laura.aaltonen@vantaa.fi

– See more at: http://kirjasto.vantaa.fi/lukupiiri/#sthash.faFTnLb8.dpuf

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *